Belgický ALE
Zde uvedené pivo - Klaus Kling
Kombinovaný infuzně rmutovací způsob
Celkové množství piva cca 20 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Obsah základní sladiny 11,8 %
3,2 kg Plzeňského světlého sladu
1,1 kg Vídeňský slad
40 g barevný slad
44 gramů chmele (5,5 % alfa kyseliny) v jedné dávce 10 min. po začátku vaření
Kvasnice svrchní
Vystírku provést do vody 38°C, 15 min. nechat odpočívat
Ohřát na 50°C, 30 min oddech
Ohřát na 66°C, 70 min oddech
Odebrat rmut, který ohřejeme na 76°C
Smícháme za intenzivního míchaní
Chmelovar - doba várky 90 min.
Kvašení - zakvašení provést pomocí svrchních kvasnic - druh, co kdo sežene.
Stáčení a ležení, standartním způsobem, nejlépe alespoň 6 týdnů