Alt Bier
Rezept zum Bierbrauen - Alt 1 - bier
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství piva 20 litrů
Mnichovský slad - 3,2 kg
Pšeničný tmavý slad - 1 kg
Pražený slad - 4 dkg
Granul.chmel 50 gramů - 8% alfa
14 l vody na vystírku
16 l vody na dolití
Sušené svrchní kvasnice
Vystírka do 35°C, odpočinek 15 min.
Ohřev na 55°C, odpočinek 15 min.
Ohřev na 64°C, odpočinek 35 min.
Ohřev na 72°C, odpočinek 20 min.
Ohřev na 78°C, odpočinek 20 min.
Chmelovar
Chmelovar provádíme 60 - 90 min., ve třech dávkách, poslední 5 min před koncem.
Obsah základní sladiny 12%. Doba kvašení 1 - 2 tydny