Duseldorfské staré pivo
Svrchně kvašené
Celkové množství piva 20 l
Základní sladina: 12 %
Hořkost: EBU 48
Barva: EBC: 45
Procento alkoholu: 4,9 %
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství a druhy sladu:
Mnichovský slad 2800 gramů
Vídeňský slad 1600 gramů
Barevný slad 30 gramů
Množství chmele: aromatický chmel 90 gramů 5,5% alfa kyselin
14 litrů vody na vystírku
16 litrů vody pro dolití
Druh kvašení: svrchní
Pivo je vyrobeno, jako pivo svrchní, dvoustupňovým infuzním rmutováním.
Vystírka při 38°C
Pomalu ohřejeme na 50°C a zařadíme prodlevu 30 min.
Pomalu ohřejeme na 66°C a zařadíme prodlevu 70 min.
Odrmutování provedeme při teplotě 76°C
Chmelovar
Chmelovar vaříme 90 min. Chmel se dávkuje v jedné dávce. Dávkuje se 10 min po začátku varu.
Hlavní kvašení a ležení
Hlavní kvašení probíhá při teplotě 18 - 20°C přibližně týden. Doba zrání 3 - 4 týdny.